Monday , March 27 2023

Transportatorii greci încep luni o nouă grevă pe durată nelimitată

Proprietarii de autocamioane de mare tonaj şi de camioane-cisternă din Grecia încep luni o nouă grevă pe durată nelimitată, după cea din luna iulie, pentru a protesta împotriva liberalizării prevăzute a sectorului, au anunţat surse sindicale.

“În urma adunării generale de sâmbătă de la Salonic, am decis în unanimitate să declanşăm luni o grevă pe perioadă nelimitată”, a declarat preşedintele Federaţiei elene a transportatorilor internaţionali, Apostolos Kenanidis, anunţând marşuri la Atena şi Salonic.

Membrii Federaţiei cer respingerea proiectului de lege privind liberalizarea sectorului, ceea ce ar însemna deschiderea completă a acestuia către concurenţă în termen de 3 ani. Transportatorii consideră injustă reducerea prevăzută a numărului de licenţe.

Măsura este inclusă în planul de redresare financiară convenit de guvernul socialist grec cu FMI şi Uniunea Europeană, în schimbul împrumutului de 110 miliarde de euro pe 3 ani menit să scoată ţara din criză.
În luna iulie, o grevă de mai multe zile a Federaţiei transportatorilor a perturbat puternic inclusiv sectorul turismului, principala sursă de venit la bugetul ţării. (Agerpres)

Vezi si

MAE, alertă de călătorie în Franța. Transporturile vor fi total paralizate marți

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în …