Monday , October 3 2022

Tony Blair: Iesirea Marii Britanii din UE ar avea efecte distructive

Euroscepticismul se propagă precum un virus, avertizează fostul premier britanic Tony Blair, subliniind că o ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar avea efecte “distructive”.

Tony Blair a făcut aceste declaraţii cu ocazia unei conferinţe organizată de Institutul proeuropean New Europe, informează BBC News.

Blair a remarcat că actualii liderii europeni nu prea mai promovează idei comunitare, din cauza crizei economice şi austerităţii. Blair avertizează că puterea şi influenţa pe plan global riscă să se mute din Occident spre Est, dacă Uniunea Europeană nu va deveni mai unită şi dacă statele membre UE nu vor coopera mai mult în domenii precum comerţul, energia şi mediul înconjurător. Discursul fostului premier britanic a abordat, inevitabil, şi relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Blair a avertizat că “euroscepticismul se răspândeşte precum un virus”: Formaţiunile de dreapta – referire la conservatorii aflaţi la guvernare în Marea Britanie – “au înţeles total greşit problema relaţiei cu Europa”.  Blair atrage atenţia că o eventuală ieşire a Marii Britanii din UE ar avea “consecinţe distructive pentru interesele britanice”.

Vezi si

Liderul  cecen Ramzan Kadîrov  cere Rusiei să folosească o armă nucleară cu randament scăzut în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare …