Thursday , December 8 2022

Telefoanele cu Android vor emite alerte de atac aerian în Ucraina

Ucrainenii vor putea afla şi prin intermediul smartphone-urilor despre raidurile aeriene care le vizează oraşele, graţie unei noi facilităţi adăugate în sistemul de operare Android.

Google a anunţat că a reuşit, în cele două săptămâni de la începutul invaziei ruse, să creeze un sistem de alertă în caz de raid aerian, care va fi activ în Ucraina.

Sistemul de alertare rapidă în caz de raiduri aeriene, aşa cum îl numesc chiar cei de la Google, a fost creat împreună cu autorităţile din Ucraina şi va emite alertele simultan cu alarmele clasice instalate în oraşe.

Acesta a fost construit pe baza sistemului de alertare în caz de cutremur, pe care Android îl include deja. Acesta este şi motivul pentru care Google a şi reuşit să creeze atât de repede noua alertă, pe care a trebuit doar o adapteze la altă sursă de informaţie.

Google a început deja implementarea noii tehnologii şi este o chestiune de zile până când aceasta va deveni activă pe toate smartphone-urile din Ucraina.

De asemenea, gigantul american spune că va continua să impună restricţii instituţiilor media de stat din Rusia care răspândesc informaţii false. Google şi-a întrerupt deja majoritatea operaţiunilor din Rusia.

spotmedia.ro

Vezi si

Autoritățile germane au dejucat o lovitură de stat. 25 de extremiști și foști militari arestați. Ei plănuiau să ocupe Parlamentul

Autoritățile germane au arestat 25 de oameni suspectați că plănuiau o lovitură de stat. Grupul …