Thursday , April 18 2024

Străzile din Napoli, invadate de 1.700 de tone de gunoaie

Străzile din oraşul italian Napoli erau în continuare invadate de 1.700 de tone de gunoaie duminică, acestea fiind preponderente în centrul istoric, în pofida promisiunilor premierului Silvio Berlusconi de a rezolva problema, a anunţat agenţia Ansa.

Pe de altă parte, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii au fost nevoiţi să intervină de 25 de ori pentru a stinge coşurile de gunoi incendiate.

Berlusconi a promis joi că Napoli se va debarasa de gunoi “în trei zile”. El a anunţat, de asemenea, vineri seara, că a ajuns la un acord cu primarii comunelor respective pentru a rezolva criza deşeurilor care afectează Neapole şi localităţile învecinate.

De peste două săptămâni, localitatea Terzigno, din apropiere de Napoli, a fost teatrul unor ciocniri violente între poliţişti şi riverani, care cer închiderea gropii de gunoi şi resping ideea deschiderii alteia.

Berlusconi a declarat vineri că cea de-a doua groapă de gunoi din Terzigno nu va fi deschisă.

În pofida acestui acord, deşeurile din Napoli nu au putut fi evacuate din cauza problemelor la cele două depozite din regiunea Napoli destinate primirii deşeurilor care urmau să ajungă la Terzigno: Chiaiano şi Giugliano.

Containerele de gunoi, prea încărcate, nu au putut parcurge ruta de acces către groapa de gunoi din Chiaiano, în timp ce manifestaţiile rezidenţilor au împiedicat descărcarea deşeurilor la Giugliano.

De-a lungul anilor, mafia napolitană s-a infiltrat pe piaţa gestionării deşeurilor din regiunea Napoli.

Criza din 2007/2008, când oraşul a deţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume cu fotografii din centrul istoric invadat de gunoaie, a contribuit la victoria lui Silvio Berlusconi la alegerile legislative din 2008 şi la revenirea sa la putere.

Vezi si

VIDEO, FOTO. Fotografia emoționantă cu o femeie din Gaza care își ține în brațe nepoțica ucisă a câștigat trofeul World Press Photo

Fotografia emoţionantă a unei femei palestiniene îndoliate, care o ţine în braţe pe nepoţica ei, …