Wednesday , February 1 2023

Stoltenberg:Rusia vrea să reducă operațiunile din Ucraina,pentru a le intensifica în primăvară

Rusia încearcă să încetinească ritmul ofensivei militare din Ucraina pe durata iernii, pentru a se regrupa și a lansa noi atacuri de amploare în primăvară, a declarat miercuri Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, conform cotidianului Le Figaro.

“Ceea ce vedem în prezent este că Rusia încearcă să impună un fel de înghețare a acestui război, cel puțin pentru o perioadă scurtă, pentru a se putea regrupa și a remedia problemele (…), iar apoi pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvara viitoare”, a afirmat Jens Stoltenberg la un eveniment organizat de cotidianul britanic Financial Times.

Stoltenberg a subliniat că statele membre NATO vor continua asistența militară și umanitară “fără precedent” pentru Ucraina, în pofida preocupărilor privind riscul epuizării stocurilor occidentale.

“De asemenea, este foarte important să adăugăm noi sisteme și să ne asigurăm că sistemele și armamentul pe care le-am livrat deja sunt operaționale și eficiente. Acest lucru înseamnă că Ucraina are nevoie de o cantitate mare de muniție, de piese de schimb și de operațiuni de întreținere”, a subliniat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Referindu-se la perspectivele de reluare a negocierilor, Stoltenberg a reiterat că Ucraina va decide momentul și condițiile. “Cu cât vrem mai mult o soluție diplomatică, cu atât mai urgent este să furnizăm sprijin militar Ucrainei”, a susținut secretarul general al NATO.

Linia frontului din Ucraina s-a stabilizat după ce trupele ucrainene au recuperat orașul Herson în contextul retragerii trupelor ruse. Armata rusă menține prezența pe malul estic al Fluviului Nipru. Lupte intense au loc în prezent în jurul orașului Bahmut. De asemenea, în ultimele zile au fost raportate bombardamente ruse asupra orașului Herson și atacuri ucrainene asupra orașului Donețk. (Mediafax)

Vezi si

Fondatorii Instagram au lansat aplicaţia Artifact. “Un atac surpriză asupra Twitter”

La mai bine de patru ani de când fondatorii Instagram au părăsit compania, aceștia au …