Friday , September 30 2022

Sotia liderului nord-coreean revolutioneaza moda la Phenian

Ri Sol Ju, soţia liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a făcut din nou senzaţie, apărând îmbrăcată în sacou şi pantaloni negri şi purtând în picioare pantofi albi, alături de soţul ei, în timpul unei vizite la o fabrică de ţiglă din Phenian, la numai o lună după ce a apărut în public cu o geantă Dior, relatează Yonhap şi The Telegraph, citate de Agerpres.

Este un gest de-a dreptul reformator în domeniul vestimentar în Coreea de Nord, unde de decenii femeile sunt obligate să poarte fuste lungi de croială militară, în culori verde, gri sau albastru.

Televiziunea oficială nord-coreeană a difuzat mai multe imagini cu Prima Doamnă în această ţinută ‘îndrăzneaţă’, în timp ce îl însoţea pe soţul ei în vizita de lucru.

De când a fost prezentată ca soţie a noului lider de la Phenian, Ri Sol Ju, fost star pop, a apărut într-o varietate de ţinute, considerate ‘apogeul’ modei în Coreea de Nord, unde domină vestimentaţia monotonă, amintind de uniforma militară.

Potrivit Yonhap, oficialităţile de sex feminin în Coreea de Nord îmbracă rareori pantaloni, cu excepţia până acum a lui Kim Kyung-hee, sora tatălui actualului lider nord-coreean Kim Jong-Il, care a decedat în decembrie anul trecut.

De când a venit la putere, Kim Jon-Un a liberalizat întrucâtva moravurile sociale. Astfel, la începutul lunii august, el a anulat o interdicţie datând din anii 1990 care interzicea utilizarea bicicletei de către femei în oraşe, pe motiv că o femeie în fustă pe bicicletă contravine moralei comuniste. De asemenea, conform unor informaţii independente, dar încă neconfirmate oficial, tânărul conducător de la Phenian a permis femeilor să poarte blugi şi pantofi cu toc înalt.

Vezi si

Europa se pregătește pentru posibile întreruperi în funcționarea rețelelor de telefonie 

Ceea ce părea odinioară de neimaginat ar putea să se întâmple la iarnă, când telefoanele …