Friday , September 30 2022

Solutie soc nemteasca: suveranitate limitata pentru tarile problema din UE

}\rile din zona euro cu datorii mari trebuie sanc]ionate cu pierderea par]ial\ a suveranit\]ii în favoarea Uniunii Europene, aceasta fiind o solu]ie mai bun\ decât excluderea din uniunea monetar\, a declarat ministrul german de Finan]e, Wolfgang Schauble.
“Integrarea trebuie s\ continue, iar statele cu probleme care sunt ajutate trebuie s\ cedeze în schimb o parte din suveranitate c\tre UE”, a afirmat Schauble într-un interviu acordat publica]iei s\pt\mânale germane Stern.
El a ad\ugat c\ aceasta este în mod sigur o solu]ie mai bun\ decât excluderea din uniunea monetar\.
“Europa va reu[i doar dac\ este clar c\ un stat membru nu poate fi dat afar\ din zona euro”, a precizat ministrul.
Schauble a criticat pe de alt\ parte, indirect, Banca Central\ European\ (BCE), c\reia i-a cerut s\ se ab]in\, în viitor, s\ mai critice maniera în care autorit\]ile europene gestioneaz\ situa]ia din zona euro.
“Respect\m f\r\ rezerve independen]a BCE [i nu critic\m activitatea acestei institu]ii. Ne a[tept\m la reciprocitate”, a subliniat el.
Schauble a admis c\ criza i-a pus nervii la încercare.
“Desigur, uneori m\ enervez. Evenimentele actuale fac s\ î]i creasc\ adrenalina”, a spus oficialul german, care a recunoscut c\ s-a întrebat în anumite momente dac\ este capabil, fizic [i mental, s\ fac\ fa]\ situa]iei.
Anul trecut, Schauble s-a gândit la retragerea din func]ia de ministru, dup\ ce a fost nevoit s\ stea în concediu medical timp de mai multe s\pt\mâni. (Mediafax)

Vezi si

Putin a anunțat anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat formal vineri anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson, …