Saturday , July 20 2024

Situație dramatică în Lampedusa, insula italiană sufocată de imigranți. Meloni și von der Leyen merg duminică pe insulă

Insula italiană Lampedusa este asaltată de imigranți veniți cu bărcile pe Mediterana. Într-o singură zi, au debarcat aproape 7.000 de imigranți africani – mai mulți decât toată populația stabilă a insulei. Pe insulă tensiunea e maximă, localnicii sunt exasperați și cer ajutorul guvernului și armatei italiene. Premierul Giorgia Meloni merge duminică pe insulă împreună cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Oficialii europeni trebuie să găsească rapid o soluție pentru a aplana tensiunile. “De astăzi, Lampedusa spune: Destul! Nimeni! Nimeni nu mai… Gata cu vorbele! Gata cu vorbăria! Nu vrem să mai auzim nimic! Gata cu vorbăria! Acest mesaj trebuie transmis atât Europei, cât și guvernului! Oamenii din Lampedusa sunt extenuați!”, protestează oamenii.

Locuitorii insulei aflate la doar 113 kilometri de țărmul Africii de Nord sunt disperați. De ani buni, Lampedusa este ținta principală a imigranților și traficanților de persoane care îi urcă în bărci și îi ghidează spre Europa. Odată coborâți pe țărm, imigranții sunt deja în Uniunea Europeană, iar trimiterea lor acasă este anevoioasă. Localnicii sunt furioși și pe Bruxelles, și pe propriul prim ministru de la Roma, Giorgia Meloni. “Haide, fii mama oamenilor din Lampedusa! Coboară din sferele înalte și vino aici! Nu mâine! Ar fi trebuit să vii acum două zile în Lampedusa, că ești mamă și îți aperi copiii. Noi suntem copiii Italiei.”, strigă o femeie.

Localnicii se simt sufocați de ritmul în care debarcă imigranții. Sunt atât de mulți încât au depășit orice capacitate de a fi găzduiți în taberele ridicate de autorități. Mulți au fugit de acolo și umblă pe străzi și pe câmp, iar rezervele de apă, alimente și pături sunt insuficiente. De aici și furia față de guvernul de la Roma.

digi24.ro

Vezi si

Guvernul ucrainean propune primele creşteri de taxe pe timp de război pentru a finanţa cheltuielile de apărare

Guvernul ucrainean a propus joi prima majorare de taxe pe timp de război pentru a …