Tuesday , May 28 2024

Site-ul de torrente BTJunkie s-a închis din proprie iniţiativă

Departamentul american de Justiţie a băgat spaima în site-urile de torrente din întreaga lume, după ce a blocat luna trecută MegaUpload, unul dintre cele mai mari website-uri de file sharing din lume.

“Acesta este capătul drumului, prieteni. Nu este o decizie uşoară, însă am decis să închidem site-ul de bunăvoie. N-am luptat ani de zile pentru dreptul vostru de a comunica liber, însă e timpul să mergem mai departe. A fost o experienţă deosebită, vă dorim tot binele din lume!”, au scris reprezentanţii site-ului de torrente BTJunkie într-un mesaj publicat pe prima pagină.

BTJunkie a fost unul dintre cele mai folosiste zece site-uri de torrente din lume, potrivit computerworld.com.

Actul “sinucigaş” al BTJunkie pare să fie legat de faptul că Departamentul american al Justiţiei a blocat în luna ianuarie site-ul de file sharing MegaUpload. Fondatorul acestuia, Kim Dotcom (care are dublă cetăţenie, germană şi finlandeză), a fost pus sub acuzare pentru încălcarea unor legi privind drepturile de autor şi pentru spălare de bani şi ar putea fi extrădat în SUA.

Justiţia americană a băgat spaima şi în alte site-uri, nu doar în BTJunkie, deşi până acum nici unul n-a recurs la o măsură atât de drastică. Spre exemplu, la începutul lunii februarie, site-ul de torrente The Pirate Bay şi-a schimbat numele de domeniu, de la “thepiratebay.org” la “thepiratebay.se”, sufixul “se” fiind specific site-urilor suedeze.

De asemenea, site-ul FileSonic le permite acum utilizatorilor să-şi încarce sau să-şi descarce numai propriile fişiere, în timp ce Uploaded.to le-a interzis accesul utilizatorilor din Statele Unite.

Vezi si

Putin ameninţă Europa: Aliații NATO „să-și amintească că sunt state cu un teritoriu mic şi populaţie foarte densă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa cu „consecinţe grave” dacă ţările NATO vor …