Monday , December 5 2022

Siria recunoaşte statul palestinian cu capitala la Ierusalimul de Est

Siria recunoaşte statul palestinian în graniţele din 4 iunie 1967 şi Ierusalimul de Est drept capitala sa, pe baza păstrării drepturilor legitime ale palestinienilor.

Siria recunoaşte statul palestinian cu capitala la Ierusalimul de Est, a anunţat luni Ministerul de Externe de la Damasc.

“Siria recunoaşte statul palestinian în graniţele din 4 iunie 1967 şi Ierusalimul de Est drept capitala sa, pe baza păstrării drepturilor legitime ale palestinienilor”, se arată într-un comunicat.

Siria “va considera ambasadă biroul de la Damasc al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, de la publicarea acestui comunicat”, a adăugat ministerul.

Duminică, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a început o vizită în mai multe ţări europene, pentru a obţine susţinerea lor la ONU.

Potrivit agenţiei oficiale siriene de presă SANA, Abbas a salutat recunoaşterea statului palestinian de către Damasc, descriind decizia drept “un pas major care susţine eforturile palestiniene de a obţine recunoaşterea ONU în septembrie”.

Turneul lui Abbas va include vizite în Norvegia, Spania şi Turcia.

Israelul şi Statele Unite se opun demersului palestinian, pe care îl consideră un pas unilateral, şi subliniază că recunoaşterea entităţii ar trebui să fie rezultatul unui acord negociat.

Vezi si

VIDEO. Explozii puternice la două baze aeriene din Rusia. Cel puțin 3 morți și 5 răniți

Luni au avut loc două explozii la două baze aeriene rusești, ambele fiind folosite de …