Friday , June 21 2024

Şeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, numit la conducerea forțelor armate care luptă în Ucraina

Ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Soigu, a făcut miercuri noi numiri la conducerea “operațiunii militare speciale” din Ucraina, informează Reuters și TASS, citate de Agerpres.

Comandant al Forțelor armate combinate care luptă în Ucraina a fost numit șeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov, iar adjuncți ai săi au fost numiți comandantul Forțelor Aerospațiale ruse generalul Serghei Surovikin, comandantul Forțelor Terestre generalul Oleg Saliukov, precum și șeful-adjunct al Statului Major al armatei ruse, general-locotenentul Aleksii Kim, a precizat Ministerul Apărării rus.

Potrivit ministerului rus, decizia privind majorarea nivelului de conducere al “operațiunii militare speciale” din Ucraina este legată de “extinderea anvergurii obiectivelor vizate, necesitatea organizării unei cooperări mai strânse între tipurile de trupe ale forțelor armate, precum și de majorarea calității tuturor formelor de aprovizionare și a eficienței conducerii” acestor forțe. În octombrie anul trecut, Şoigu l-a numit comandant al Forțelor armate combinate din Ucraina pe Surovikin, care din 2017 este comandantul Forțelor Aerospațiale ale Rusiei. La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova pretinde că desfășoară o ”operațiune militară specială de denazificare” a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina.

Vezi si

Pană de curent uriașă. Sunt afectate Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației

O pană uriașă de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba …