Sunday , July 21 2024

Şeful Oracle compară demiterea CEO-ului HP cu concedierea lui Steve Jobs de la Apple în anii ’80

Directorul general al Oracle, Larry Ellison, consideră că Hewlett-Packard (HP) a greşit forţând-ul pe CEO-ul Mark Hurd să demisioneze, declarând pentru New York Times că “este cea mai proastă decizie de personal” de când Apple l-a demis pe Steve Jobs, în anii ’80.
Hurd a părăsit HP la sfârşitul săptămânii trecute, după un scandal de hărţuire sexuală în urma căruia directorul nu a fost găsit vinovat de încălcarea politicii de hărţuire a companiei, dar Consiliul de Administraţie a ajuns la concluzia că acesta a efectuat rapoarte “imprecise” de cheltuieli şi a ascuns relaţia sa personală cu Jodie Fisher. Fosta actriţă a colaborat cu HP ca subcontractor, organizând evenimente pentru companie.
“Pierzându-l pe Mark Hurd, consiliul HP nu a reuşit să acţioneze în interesul angajaţilor, acţionarilor, clienţilor şi partenerilor companiei. Consiliul de Administraţie a recunoscut că a derulat o investigaţie completă în privinţa acuzaţiilor de hărţuire sexuală şi că a ajuns la concluzia că acestea sunt pur şi simplu false”, arată Ellison într-o scrisoare transmisă New York Times, preluat de Bloomberg.
Potrivit şefului Oracle, directorii HP s-au exprimat cu şase voturi pentru şi patru împotrivă în privinţa dezvăluirii publice a acuzaţiilor de hărţurie sexuală, dar au hotărât ulterior ca decizia să fie considerată unanimă.
Reprezentanţii HP susţin că decizia de a-l demite pe Hurd a fost unanimă.
Apple l-a concediat în 1985 pe Steve Jobs, după o confruntare a acestuia cu directorul general de atunci al companiei, John Sculley. Jobs a revenit la Apple 12 ani mai târziu şi a reuşit să readucă compania în prim-planul industriei eletronicelor de consum, ocupând în prezent postul de director general.
“Concedierea lui Jobs aproape a distrus Apple, şi ar fi distrus compania dacă Steve n-ar fi revenit să-i salveze”, notează Ellison.

Vezi si

Serviciile esențiale din întreaga lume își revin lent după “cea mai mare pană informatică” din istorie

Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga lume, inclusiv din sectoarele bancar, aeronautic, …