Saturday , April 1 2023

Şeful Oracle compară demiterea CEO-ului HP cu concedierea lui Steve Jobs de la Apple în anii ’80

Directorul general al Oracle, Larry Ellison, consideră că Hewlett-Packard (HP) a greşit forţând-ul pe CEO-ul Mark Hurd să demisioneze, declarând pentru New York Times că “este cea mai proastă decizie de personal” de când Apple l-a demis pe Steve Jobs, în anii ’80.
Hurd a părăsit HP la sfârşitul săptămânii trecute, după un scandal de hărţuire sexuală în urma căruia directorul nu a fost găsit vinovat de încălcarea politicii de hărţuire a companiei, dar Consiliul de Administraţie a ajuns la concluzia că acesta a efectuat rapoarte “imprecise” de cheltuieli şi a ascuns relaţia sa personală cu Jodie Fisher. Fosta actriţă a colaborat cu HP ca subcontractor, organizând evenimente pentru companie.
“Pierzându-l pe Mark Hurd, consiliul HP nu a reuşit să acţioneze în interesul angajaţilor, acţionarilor, clienţilor şi partenerilor companiei. Consiliul de Administraţie a recunoscut că a derulat o investigaţie completă în privinţa acuzaţiilor de hărţuire sexuală şi că a ajuns la concluzia că acestea sunt pur şi simplu false”, arată Ellison într-o scrisoare transmisă New York Times, preluat de Bloomberg.
Potrivit şefului Oracle, directorii HP s-au exprimat cu şase voturi pentru şi patru împotrivă în privinţa dezvăluirii publice a acuzaţiilor de hărţurie sexuală, dar au hotărât ulterior ca decizia să fie considerată unanimă.
Reprezentanţii HP susţin că decizia de a-l demite pe Hurd a fost unanimă.
Apple l-a concediat în 1985 pe Steve Jobs, după o confruntare a acestuia cu directorul general de atunci al companiei, John Sculley. Jobs a revenit la Apple 12 ani mai târziu şi a reuşit să readucă compania în prim-planul industriei eletronicelor de consum, ocupând în prezent postul de director general.
“Concedierea lui Jobs aproape a distrus Apple, şi ar fi distrus compania dacă Steve n-ar fi revenit să-i salveze”, notează Ellison.

Vezi si

Stoltenberg: Finlanda va intra în NATO în câteva zile

Finlanda va adera oficial la NATO în următoarele zile, după ce joi parlamentul Turciei a …