Tuesday , January 31 2023

Șefa Comisiei Europene crede că statele UE ar trebui să ia în considerare vaccinarea obligatorie anti-COVID

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să discute despre vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, ca răspuns la răspândirea variantei Omicron, a declarat, miercuri, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit The Guardian.

Întrebată în cadrul unei conferințe de presă de la Bruxelles dacă sprijină decizia Guvernului elen de a impune o amendă lunară de 100 de euro persoanelor de peste 60 de ani care nu s-au vaccinat anti-COVID, șefa Executivului comunitar a spus că răspândirea bolii și ritmul slab de vaccinare în unele părți ale UE fac ca varianta vaccinării obligatorii să fie un răspuns politic demn de luat în discuție.

„Avem vaccinuri, vaccinuri care salvează vieți, dar nu sunt utilizate în mod adecvat peste tot. Și asta costă… Este un cost enorm pentru sănătate pe care îl vom plăti”, a spus șefa Executivului european. „Dacă te uiți la cifre, acum avem 77% dintre adulții din Uniunea Europeană vaccinați sau dacă ne referim la întreaga populație, este vorba de 66%. Și asta înseamnă că o treime din populația europeană nu este vaccinată. Sunt 150 de milioane de oameni. Este mult și nu toți pot fi vaccinați – copiii, de exemplu, sau persoane cu afecțiuni medicale speciale –, dar majoritatea ar putea și, prin urmare, cred că este de înțeles și potrivit să avem acum această discuție (despre vaccinarea obligatorie – n.r.)”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Vaccinarea obligatorie ”necesită o abordare comună, dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc”, a adăugat șefa Comisiei Europene, care a fost medic înainte de a-și începe cariera politică.  varianta Omicron.

„Numărul de cazuri în creștere rapidă pune o presiune din ce în ce mai mare asupra spitalelor și angajaților noștri din domeniul sănătății. În plus, apariția variantei Omicron, probabil extrem de contagioasă, necesită atenția noastră maximă. Dar sunt convins că UE este pregătită să facă față acestei provocări”, a mai spus Ursula von der Leyen.

 

Vezi si

Alegătorii din SUA, preocupați în egală măsură de documentele clasificate găsite la Trump și Biden

Alegătorii americani sunt preocupați în egală măsură de găsirea unor documente clasificate în reședințele fostului …