Sunday , July 3 2022

Schimbare de poziție. Cipru și Italia au anunțat că susțin excluderea Rusiei de la SWIFT

Președintele Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că premierul Italiei Mario Draghi i-a confirmat că Italia s-a răzgândit și susține excluderea Rusiei din SWIFT.

”Acesta este începutul unei noi pagini în istoria statelor noastre, Ucraina și Italia. MarioDraghi a susținut, într-o conversație telefonică, deconectarea Rusiei de la SWIFT și furnizarea de asistență pentru apărare. Ucraina trebuie să devină parte a Uniunii Europene”, se arată în mesajul liderului de la Kiev.

La rândul său, Dmytro Kuleba, ministru al Afacerilor Externe din Ucraina, a transmis că Cipru a anunțat că susține excluderea Rusiei din sistemul global de plăţi interbancare.

”A mers. Cipru a declarat că nu va bloca deconectarea Rusiei de la SWIFT. Diplomația ucraineană continuă să lucreze 24/7 și să caute decizii importante pentru a proteja Ucraina de invadatorii ruși”, a scris oficialul ucrainian pe Twitter.

SWIFT este prescurtarea de la Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (n.r. – Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale). Este o reţea globală securizată de transmitere a mesajelor, fiind folosită de bănci pentru a face trasferuri dincolo de graniţe. Acesta facilitează transferul banilor între organizaţiile financiare și sprijină schimburile comerciale.

Vezi si

Marea Britanie – Ipoteci pe 50 de ani, transmise între generații, pentru oprirea crizei imobiliare

Guvernul Marii Britanii ia în considerare ipoteci pe 50 de ani, care ar putea trece …