Friday , December 9 2022

Schimbare de atitudine. Tribunalul care a interzis Facebook și Instagram în Rusia: Rușii le pot folosi, dar numai pentru „activități legale”

Aceeași instanță judecătorească din Moscova care a interzis rețelele sociale Facebook și Instagram în Rusia, săptămâna trecută, și-a răsturnat propria decizie și spune că cetățenii ruși pot folosi aceste platforme atâta timp cât „activitățile sunt legale”.

În 21 martie, tribunalul Tverskoi interzicea rețelele sociale ale Meta numindu-le „organizații extremiste”. Meta a fost acuzată că nu a eliminat apelurile la violenţă împotriva trupelor ruse în Ucraina. Chiar înainte de interdicţie, cele două platforme fuseseră blocate oficial pentru utilizatorii din Rusia, deşi au rămas accesibile utilizând servicii VPN.

Având în vedere statutul lor juridic neclar, multe persoane care foloseau cele două reţele sociale pentru a câştiga bani s-au văzut afectate după interdicţie.

„Aceste măsuri de protecţie judiciară nu limitează utilizarea de produse software ale Meta de către persoane fizice şi juridice care nu participă la activităţi interzise de lege”, se arată în decizia tribunalului, potrivit TASS, citat de Agerpres.

Membri ai parlamentului rus au declarat, recent, că nu intenţionează să adopte o interdicţie generală a utilizării de VPN-uri.

Vezi si

Rusia o eliberează pe baschetbalista Brittney Griner, la schimb cu un traficant rus de arme

Rusia o eliberează pe baschetbalista americancă Brittney Griner într-un schimb de deţinuţi cu traficantul de …