Wednesday , June 19 2024

Scandal la Kiev, după numirea unei femei din Cernăuți, sexolog fără experiență diplomatică, ambasador al Ucrainei în Bulgaria

Olesya Ilashchuk, o femeie din Cernăuți care a fost numită de președintele Volodymyr Zelenskyi drept ambasador al Ucrainei în Bulgaria, nu are experiență nici în diplomație, nici în funcții guvernamentale și până acum s-a prezentat drept expertă în sexologie și bijuterii prețioase.

Conform molbuk.ua, Olesya Ilashchuk este de loc din Cernăuți,  a absolvit Facultatea de Istorie a Universității Naționale Cernăuți. A studiat la VOPPGP „Institutul Ucrainean Gestalt” și la HRD Antwerp în Belgia. De asemenea, a studiat un curs de MBA la MIM Business School.  Din 2010 până în 2015 a ocupat funcția de manager la compania de bijuterii „JEMMA”. Până în octombrie 2021, Olesya Ilashchuk a fost și co-fondator al companiei.  Din 2015 până în noiembrie 2016, Olesya Ilashchuk a fost șeful „DIGITAL-PK LTD” LLC, care este angajată în comerțul cu ridicata de computere și software.

Jurnaliștii de la ”Adevărul european” („European Pravda”) scriu că este de remarcat faptul că numirile politice ale unor persoane din afara Ministerului Afacerilor Externe în posturile de ambasador ”nu sunt excepționale; asemenea decizii au fost practicate sub mulți președinți, ceea ce a provocat adesea critici. Cu toate acestea, numirile în general fără experiență cunoscută public în sfera internațională sunt unice. De asemenea, fără informații mai detaliate despre biografia noului ambasador, este greu de înțeles dacă are o legătură cu Bulgaria”. (O.S.)

Vezi si

550 de pelerini au murit la pelerinajul de la Mecca. Temperaturile au ajuns la aproape 52 grade Celsius

Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul marelui pelerinaj musulman de la Mecca, …