Wednesday , November 29 2023

Sat din Turcia, demolat din cauză că localnicii mureau de cancer

Mii de persoane vor fi mutate din mai multe sate din centrul Turciei după ce s-a constatat că jumătate dintre decesele din această zonă au fost provocate de o formă rară de cancer, cauzată de minerale din sol, informează Sky News.

Localitatea Tuzkoy, situată în regiunea Cappadocia, a fost supranumită “satul cancerului”. În 2004, aproximativ 250 de familii au fost mutate în case noi, iar cei 2.350 de locuitori rămaşi urmează să fie mutaţi în curând.

Autorităţile intenţionează să demoleze vechiul sat şi să îl acopere cu pământ, dar deocamdată nu există un plan concret în acest sens.

Numeroşi localnici au murit de mezoteliom, o formă de cancer care afectează pieptul sau abdomenul. Cazuri similare au fost semnalate şi în satele vecine Sarihidir şi Karain.

“Numărul cazurilor de mezoteliom din Tuzkoy a fost de 600 – 800 de ori mai mare decât normal” , explică Murat Tuncer, membru al Departamentului guvernamental pentru tratarea cancerului.

Patruzeci şi opt la sută din cazurile de decese din cele trei sate au fost cauzate de mezoteliom.

Vezi si

Primul zbor transatlantic alimentat 100% cu combustibil alternativ decolează azi de pe aeroportul Heathrow din Londra spre New York

Primul zbor transatlantic alimentat doar cu combustibili alternativi va decola marți dimineață, 28 noiembrie, din …

One comment

  1. cauza este alta anume este vorba de un atavism prin preluare cam in jurul anului 1560 ,este extrem de activ la s,oprescu,care exte mereu constipat de aceea este si impotent si ca sa dovedeasca invers demoleaza ,sau in cazul lui basescu ,acelasi lucru ,socul in care se afla cestia din miile de exmple ale clasei muncitoare sau a taranimii intelectual progresiste si colectiviste ,ia proportii ,mai ales ca ei inca lupta impotriva burgheziei mosieresti prin demolari ,adica conceptiile urbaniste ale burgheziei astia nu le au si deaceea sunt cuprinsi de furie de bordei