Wednesday , December 7 2022

Sarkozy şi adversarul lui la prezidenţiale, Hollande, sunt rude. La fel şi nevestele lor

Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande, care sunt adversari în alegerile prezidenţiale franceze, sunt veri, iar soţia de origine italiană a preşedintelui în exerciţiu are, de asemenea, legături de rudenie cu partenera lui Hollande, dezvăluie un expert în genealogie francez.

Cei doi adversari politici au ca rudă îndepărtată comună un ţăran modest din secolul al XVII-lea, Claude Labully-Burty, care trăia într-un sat din Alpi, în Savoia, Saint-Maurice-de-Rotherens, la aproximativ 20 de kilometri de Chambery, afirmă Jean-Louis Beaucarnot, care a studiat arborele genealogic al fiecăruia dintre ei.

Labully-Burty a trăit la sfârşitul secolului al XVI-lea şi începutul secolului al XVII-lea şi a avut doi fii. Claude  este strămoşul lui Francois Hollande, iar  Pierre – cel al lui Sarkozy. A reieşit astfel că Sarkozy şi Hollande sunt veri.

În ceea ce le priveşte pe tovarăşele lor de viaţă, şi ele sunt, la rândul lor, verişoare. Astfel, Carla Bruni-Sarkozy, actuala “Primă Doamnă” a Franţei şi Valerie Trierweiler, partenera de viaţă a lui Hollande  au un înaintaş comun, Baratin.

În arborele ei genealogic al Valeriei Trierweiler figurează familia Germanand, în care “apare un strămoş comun cu Carla Bruni”, Antoine, pe ramura bunicii sale franceze, Renee Planche, fiica unui deputat radical în cursul celei de a treia Republici.

Antoine purta patronimul Baratin, un nume de familie rezultat din vechiul verb “barater” care înseamnă “a înşela”. Acesta a trăit în prima jumătate a secolului al XVII-lea.

Vezi si

Ungaria a blocat, prin veto, ajutorul UE de 18 miliarde de euro acordat Ucrainei 

Ungaria s-a opus, marţi, prin veto, pachetului în valoare de 18 miliarde de euro sub …