Sunday , July 21 2024

Şapte candidaţi pentru postul de primar al Moscovei

Filiala regională a partidului de guvernare “Rusia Unită” a întocmit o listă cu şapte posibili candidaţi pentru postul de primar al Moscovei, relatează, joi, Interfax.
“Avem propunerile. Este vorba de şapte candidaţi”, a afirmat reprezentantul filialei moscovite a formaţiunii, Elena Panina, evitând să dea nume concrete.

Kommersant notează că partidul de guvernare “Rusia Unită” îi va prezenta, sâmbătă, preşedintelui Dmitri Medvedev lista candidaţilor pentru postul de primar al capitalei. Potrivit legii, conducerea federală a partidului aflat la putere are un rol-cheie în desemnarea şefilor regiunilor. Formaţiunea trebuie să se consulte cu şeful statului.

Presa a relatat că între posibilii candidaţi ar figura vicepremierii Serghei Ivanov şi Serghei Sobian, precum şi ministrul pentru situaţii de urgenţă, Serghei Şoigu. De asemenea, a fost vehiculat numele reprezentantului preşedintelui în regiunea Caucazului de Nord, Aleksandr Hloponin.

Preşedintele Dmitri Medvedev l-a demis marţi pe Iuri Lujkov din postul de primar al Moscovei, “pentru pierderea încrederii” şefului statului. Lujkov a ocupat această funcţie timp de 18 ani. După demitere, el s-a retras şi din partidul de guvernare “Rusia Unită”. (AGERPRES)

Vezi si

Fost deputat ucrainean și cadru universitar, împușcat în cap

În seara zilei de vineri, 19 iulie, în cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, …