Thursday , September 29 2022
Breaking News

Șanse mici pentru Marea Britanie să obțină un acord comercial cu SUA

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, s-a întâlnit pentru prima oară cu Joe Biden la Casa Albă, la invitația președintelui american, într-o încercare de a obține mult doritul și așteptatul acord comercial SUA-UK post-Brexit, însă conform informațiilor din presa americană și britanică, Biden a sugerat că șansele de a semna un astfel de acord sunt reduse.

În această situație, guvernul de la Londra ar lua în calcul intrarea într-un acord comercial nord-american existent, scrie BBC, citat de Digi24.

Joe Biden a sugerat că șansele unui acord comercial bilateral între cele două țări sunt mici. Downing Street a precizat, însă, că prioritatea sa este încă obținerea unui acord doar cu SUA.

Conform BBC, însă, miniștrii britanici ar lua în considerare inclusiv alăturarea la un pact comercial nord-american pre-existent în cazul în care SUA continuă să considere că un pact bilateral nu reprezintă o prioritate.

În perioada referendumului pentru Brexit, campania pro-ieșire din UE a avut ca punct central un eventual acord comercial cu SUA, susținerea fiind că Regatul non-UE va putea să negocieze cu ușurință acorduri comerciale mai avantajoase pentru el decât cele negociate de Comisia Europeană.

Vezi si

SUA cere cetățenilor americani să plece „imediat” din Rusia. În pericol cei cu dublă cetățenie

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova a cerut cetăţenilor americani să părăsească „imediat” Rusia, …