Sunday , October 2 2022

Rușii pregătesc o mare paradă de 9 mai. Străzile orașului sunt curățate de cadavre și grenade neexplodate

Ocupanții ruși pregătesc o paradă militară la Mariupol pe 9 mai. În acest scop, un oficial al Kremlinului, Serhiy Kiriyenk, a sosit pentru organizare în oaș, raportează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

„️Sarcina principală a oficialului lui Putin este să pregătească orașul pentru evenimentele ceremoniale din 9 mai. Se știe că rușii refuză să țină o manifestație în Donețkul ocupat, inclusiv parade militare”.

Ocupanții ruși plănuiesc să facă din Mariupol un centru de „sărbătoare”. În acest scop, străzile centrale ale orașului sunt curățate de moloz, cadavre și muniții neexplodate.

Ocupanții improvizează și povești de propagandă în care locuitorii din Mariupol i-ar fi întâmpinat pe ocupanți cu bucurie. „Propagandistul rus Volodimir Solovyov și șeful administrației de ocupație Donețk, Denis Pușylin, au vizitat Mariupol pentru a pregăti manifestațiile”, se mai arată în comunicat. Din jumătate de milion populație, în mariupol mai sunt astăzi 100.000-120.000 de locuitori, conform estimărilor oficiale ucrainene.

Liderul așa-numitei „Republici Donețk”, Pușylin, a anunțat „construcții la scară largă” la Mariupol, care ar urma să fie finanțate de Rusia.

Vezi si

Liderul  cecen Ramzan Kadîrov  cere Rusiei să folosească o armă nucleară cu randament scăzut în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare …