Wednesday , June 19 2024

Rușii au încălcat ordinul lui Putin de încetare a focului. Bombardamente la Bahmut și Kramatorsk

Bombardamentele au continuat vineri de ambele părţi ale frontului din Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei, în pofida intrării în vigoare a unui armistiţiu anunţat unilateral mai devreme de Moscova.

Tiruri atât de partea ucraineană, cât şi de partea rusă au continuat să fie auzite după începutul armistiţiului în oraşul cu străzile în mare parte distruse şi pustii, însă intensitatea lor este mai mică în comparaţie cu zilele precedente, relatează Agerpres.

O încetare a focului unilaterală decretată de Rusia în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi ar fi trebuit să înceapă vineri la prânz (12.00, ora Moscovei – 09.00 GMT), deşi sinceritatea iniţiativei a fost pusă la îndoială de Kiev.

De asemenea, armata rusă a bombardat vineri de două ori oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a unui armistiţiu unilateral decretat de Moscova, a anunţat şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene. „Ocupaţii au lovit oraşul (Kramatorsk) cu rachete de două ori. O clădire rezidenţială a fost lovită. Potrivit informaţiilor preliminare, nu sunt victime”, a scris Kirilo Timoşenko pe Telegram, potrivit Agerpres.

 

Vezi si

550 de pelerini au murit la pelerinajul de la Mecca. Temperaturile au ajuns la aproape 52 grade Celsius

Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul marelui pelerinaj musulman de la Mecca, …