Saturday , February 4 2023

Rusia se plânge de “războiul hibrid” al Occidentului [i cere înlăturarea capabilităților militare din toate statele vecine

Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina în pofida “războiului hibrid” purtat de Occident împotriva Moscovei, a afirmat, miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cerând înlăturarea capabilităților militare din toate statele vecine.

Serghei Lavrov a afirmat miercuri, conform agenției The Associated Press, că statele occidentale poartă un “război hibrid” împotriva Rusiei. Ministrul rus de Externe a declarat că obiectivele “operațiunii militare speciale” din Ucraina sunt determinate de “interesele centrale legitime ale Rusiei”.

“Interesele asociate poziției Rusiei în lume au legătură în primul rând și în principal cu vecinii noștri apropiați. Nici nu trebuie să mai spunem că Ucraina sau alte zone care se învecinează cu Rusia nu trebuie să aibă elemente de infrastructură militară care să genereze amenințări directe la adresa țării noastre”, a declarat Serghei Lavrov, potrivit agenției Tass, într-o conferință de presă pe tema activităților Ministerului rus de Externe.

Referindu-se la războiul din Ucraina, Lavrov a respins condițiile Kievului privind daunele de război și judecarea criminalilor de război, subliniind că “nu pot avea loc negocieri cu (n.red. – președintele Volodimir) Zelenski”.

“Occidentul ia toate deciziile în numele Ucrainei” cu obiectivul de a folosi acest conflict pentru epuizarea resurselor Rusiei, a acuzat Lavrov.

Statele membre NATO oferă susținere militară masivă Ucrainei. Administrația de la Kiev a anunțat că nu vrea să negocieze cu Rusia până când nu vor fi retrase trupele ruse de pe teritoriul Ucrainei și atât timp cât este în funcție președintele Vladimir Putin.

“Volumul asistenței occidentale arată că Occidentul a investit masiv în războiul său împotriva Rusiei. Occidentul este cel care ia deciziile și a luat decizii pentru Ucraina și fără Ucraina. Reacția noastră este la un război hibrid declanșat împotriva noastră” de Occident, a insistat ministrul rus de Externe.

Serghei Lavrov a subliniat că Administrația de la Moscova este pregătită să “analizeze cu seriozitate” orice ințiativă a Occidentului de oprire a conflictului. “Dar, deocamdată, nu am văzut nicio propunere serioasă”, a argumentat Lavrov, reafirmând că negocierile nu trebuie să se refere doar la Ucraina, ci la spațiul euro-atlantic.

“Nu are niciun sens să vorbim cu Occidentul doar despre Ucraina. Occidentul folosește Ucraina pentru distrugerea sistemului de securitate care a existat în regiunea euro-atlantică mult timp și care se axa pe consens, pe indivizibilitatea securității și pe rezolvarea tuturor problemelor prin dialog și cooperare”, a afirmat Lavrov, explicând că actualul conflict cu Occidentul se înscrie într-o serie de modificări politice mondiale care vor evolua pe o perioadă îndelungată. “Procesul de formare a unei ordini multipolare va fi lung, va dura o epocă. Iar acum suntem la mijlocul acestui proces”, a subliniat ministrul rus de Externe.

Rusia și Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar. Kievul și Occidentul au acuzat Moscova de lipsă de seriozitate în negocierile inițiale, iar Kremlinul denunță refuzul liderilor ucraineni de a negocia și furnizarea de armament de către NATO și Uniunea Europeană. Administrația Volodimir Zelenski condiționează negocierile cu Rusia de retragerea trupelor ruse și a emis un decret prin care nu va purta negocieri atât timp cât este în funcție președintele Vladimir Putin. (Mediafax)

Vezi si

Un alt balon de spionaj chinez survolează America Latină

Pentagonul a anunţat vineri că un al doilea balon de spionaj chinez a fost zărit, …