Sunday , August 14 2022

Rusia: Ofensiva în Ucraina se va termina atunci când autorităţile de la Kiev vor capitula

“Partea ucraineană poate pune capăt (războiului) în această zi. Trebuie să ordone unităţilor naţionaliste să depună armele. Trebuie să le ordone militarilor ucraineni să depună armele şi trebuie să pună în aplicare toate condiţiile stabilite de Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, potrivit AFP, citată de BBC.

“Atunci totul se va termina într-o singură zi”, a adăugat el.

Niciun termen şi niciun calendar nu a fost stabilit de partea rusă: “Ne orientăm după declaraţiile preşedintelui nostru”, a spus Peskov, în cursul unei conferinţe de presă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat din nou că “operaţiunea militară specială” – aşa cum denumesc oficial autorităţile ruse războiul declanşat de ele în Ucraina – “se desfăşoară după plan”.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat marți, după Summitul G7 din Germania, că “nimeni nu ia în considerare o încheiere a războiului în următoarele săptămâni sau luni”, relatează CNN. El și-a exprimat speranța că “o ieșire” ar putea fi obținută la sfârșitul anului, dar “numai cu certitudinea că Rusia nu poate și nu trebuie să învingă”.

Volodimir Zelenski a afirmat, într-un mesaj transmis marți dimineață, de Ziua Constituției Ucrainei, că suveranitatea țării “se extinde pe întreg teritoriul său”. “Apărăm Ucraina, care este un stat suveran, democratic, social și legitim. Dumnezeu este de partea noastră și ne spune că a ne apăra casa de Rău nu este un păcat. E un păcat să nu o aperi”, a spus el.

Zelenski a adăugat că Ucraina este “un stat unitar”. “Teritoriul nostru din interiorul granițelor este “integral și inviolabil”, a subliniat acesta.

 

Vezi si

UE va discuta interdicţia vizelor pentru toţi cetăţenii ruşi

Uniunea Europeană va discuta la sfârşitul lui august interzicerea vizelor pentru toţi cetăţenii ruşi, a …