Tuesday , November 28 2023

Rusia îi amenință pe „românii răzbunători” și „bulgarii laşi” că va folosi racheta nucleară Satan 2 

Directorul general al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, a avertizat luni, 6 iunie, că pentru folosirea rachetei balistice intercontinentale Sarmat, numită și Satan 2, nu le va cere acordul de a zbura ”bulgarilor laşi, românilor răzbunători şi muntenegrenilor care au trădat istoria comună” într-o postare pe contul de Twitter.

”De ce este bun Sarmat (n.r. racheta balistică intercontinentală)? Nu le va cere bulgarilor laşi, românilor răzbunători şi muntenegrenilor care ne-au trădat istoria comună acordul de a zbura. La fel ca în cazul suedezilor”, a afirmat Dmitri Rogozin pe Twitter.

Vizita ministrului rus de Externe Serghei Lavrov în Serbia a fost anulată, deoarece trei dintre vecinii statului sârb, respectiv Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, au refuzat să permită accesul avionului şefului diplomaţiei ruse în spaţiul lor aerian.

Rusia a anunţat în luna aprilie că a testat cu succes racheta balistică intercontinentală Sarmat, despre care preşedintele Vladimir Putin a precizat că va ”consolida potenţialul de luptă” şi ”securitatea Rusiei” şi, în acelaşi timp, le va oferi inamicilor Moscovei o ”temă de gândire”, potrivit Reuters.

Vezi si

Armistițiul Israel – Hamas, prelungit cu două zile 

Israelul și Hamas au căzut de acord să prelungească cu două zile actualul armistițiu, cu …