Friday , December 2 2022

Rusia deschide granițele și elimină vizele pentru turiștii străini. Putin încearcă să scoată țara din izolare

Putin a ordonat deschiderea granițelor Rusiei și eliminarea vizelor, chiar și pentru țări care impun vize cetățenilor ruși, scrie The Moscow Times, citat de Digi24. Un decret al Kremlinului din 30 octombrie, dispune guvernului de la Moscova să faciliteze turismul fără vize și călătoriile de afaceri, educaționale, de sport și culturale, chiar dacă țările din care provin respectivii oameni nu oferă călătorii fără vize cetățenilor ruși.

Ucraina, de exemplu, a impus din nou vize cetățenilor ruși după ce guvernul de la Kiev a rupt relațiile diplomatice și și-a închis granițele, ca urmare a invaziei rusești declanșată de Putin în 24 februarie. Dictatorul rus a stabilit un termen limită în iunie 2023 pentru ca guvernul său să implementeze decizia, împreună cu FSB. În plus, Putin a cerut ca oficialii să crească numărul de zboruri, să extindă vizele turistice și să înnoiască programul e-visa pentru cetățenii așa-ziselor „țări prietenoase”.

Ordinul dictatorului vine după ce Rusia a rămas aproape complet izolată ca urmare a războiului pe care l-a pornit împotriva Ucrainei. Interdicțiile reciproce pe călătoriile aeriene între Rusia și UE au provocat o scădere dramatică a numărului de turiști. Vecinii direcți ai Rusiei – Finlanda, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania au interzis aproape complet intrarea cetățenilor ruși pe teritoriile lor. Încă din 2021, Rusia are o listă în creștere de țări „neprietenoase”. Lista include SUA, Regatul Unit, țările UE și alți aliați occidentali.

Vezi si

Aproximativ 13.000 de militari ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei ruse

Cel mult 13.000 de militari ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei de către …