Tuesday , March 5 2024

Rusia: Aleksei Navalnîi, dus din colonia penitenciară într-un loc necunoscut

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din colonia penitenciară în care se afla într-o locaţie necunoscută, a declarat marţi un colaborator apropiat, relatează Reuters. “Unde se află acum Aleksei şi în ce colonie este transportat nu ştim”, a declarat Leonid Volkov, colaborator apropiat al lui Navalnîi, într-o postare de Telegram.

Navalnîi, cel mai important lider al opoziţiei din Rusia din ultimul deceniu, a fost încarcerat pentru doi ani şi jumătate pe motiv că ar fi încălcat termenii eliberării condiţionate în februarie 2021 după ce s-a întors din Germania, unde s-a restabilit în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic despre care susţine că a fost comandată de Kremlin.

Pe 24 martie, Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare pentru fraudă şi sfidarea unui tribunal. Liderul opoziţiei susţine că acuzaţiile împotriva lui sunt fabricate şi menite să împiedice realizarea ambiţiilor sale politice.

Judecătorul a ordonat ca Navalnîi, care a caracterizat campania militară a Rusiei din Ucraina drept “prostească”, să fie transferat într-o închisoare de maximă securitate, unde drepturile la vizitare şi de corespondenţă vor fi reduse.

Navalnîi şi-a executat până acum sentinţa la Colonia corecţională nr. 2, o colonie penitenciară de la Pokrov, aflată la 119 km est de Moscova.

Reţeaua politică a lui Navalnîi a fost în mare parte destructurată de la încarcerarea sa, fiind clasificată drept organizaţie “extremistă”. Colaboratorii de prim-rang şi organizatorii au fost fie încarceraţi, fie forţaţi să părăsească ţara.

Navalnîi a declarat în urmă cu două săptămâni că a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal pentru crearea unei organizaţii extremiste şi incitare la ură împotriva autorităţilor, infracţiuni care pot atrage o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare.

Vezi si

Rusia a înregistrat în februarie cea mai mare rată a pierderilor în rândul trupelor sale de la începutul războiului

Mai mulți soldați ruși au fost uciși și răniți zilnic în Ucraina în luna februarie …