Saturday , December 9 2023

Românii din Italia au creat o mişcare politică şi vor să participe la alegerile locale

Românii din Italia au înfiinţat o nouă mişcare politică – Europeni pentru Italia – cu scopul de a participa pe liste proprii sau pe listele altor partide la alegerile locale, informează La Repubblica, în ediţia electronică.

Prima reuniune a mişcării Europeni pentru Italia va avea loc sâmbătă, la Milano, iar organizaţia are deja 600 de membri, având sedii şi la Genova, Torino şi Roma.

“Dorim să le explicăm conaţionalilor noştri că cetăţenii statelor UE au dreptul la vot în alegerile locale . Vom începe cu românii, dar ideea este de a extinde iniţiativa către alte comunităţi, spre exemplu către polonezi şi moldoveni”, explică Marian Mocanu, un membru al noii mişcări politice.

“Puţini europeni ştiu că pot vota în alegerile locale din Italia. Noi dorim să îi încurajăm să voteze, pentru că aceasta este modalitatea de accelerare a integrării, de prezentare a cererilor noastre, de rezolvare a problemelor, probleme care se adresează tuturor milanezilor – casă, muncă, siguranţă”.

Referindu-se la situaţia romilor din Italia, Marian Mocanu a declarat: “Nu toţi românii sunt romi şi nu toţi romii sunt români. Subiectul trebuie abordat la nivel european, nu poate crede nimeni că un singur oraş are posibilitatea de a rezolva o astfel de problemă complexă. În Europa există libera circulaţie a persoanelor, prin urmare expulzarea unor cetăţeni europeni pentru că sunt de etnie romă este de neconceput”.

Vezi si

Fiul lui Biden a fost pus sub acuzare pentru fraudă fiscală. El riscă 17 ani de închisoare

Procurorii federali americani i-au deschis un al doilea dosar penal lui Hunter Biden, fiul președintelui …