Monday , August 15 2022

România deschide consulate generale la Paris, Londra și Salzburg și consulate la Nantes și Belfast

În luna august, România va deschide consulatul general de la Londra și cel de la Paris, iar până la finalul anului vor fi deschise consulatul general de la Nantes, biroul consular de la Belfast și consulatul general de la Salzburg, a anunţat miercuri ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

”Deja putem informa că în acest an au fost operaționalizate Consulatele Generale de la Chișinău, de la Madrid și de la Roma; de asemenea, deja anul trecut Consulatul de la Melbourne a fost, și el, operaționalizat, iar în perioada următoare, și anume în luna august, România va deschide consulatul general de la Londra și cel de la Paris, iar până la finalul anului vor fi deschise consulatul general de la Nantes, biroul consular de la Belfast și consulatul general de la Salzburg”, a anunțat miercuri ministrul de Externe Bogdan Aurescu, în timpul ședinței de guvern.

El a mai anunțat că ministerul pregătește o misiune consulară itinerantă în Nepal pentru acordarea de vize de muncă. ”Bangladesh, Nepal, India sunt sursele de forță de muncă străină cele mai importante”, a spus Aurescu.

Oficialul român a mai anunțat că vor fi modificate mai multe acte pentru ca românii din străinătate să își poată face mai ușor actele necesare.

Vezi si

Salman Rushdie, operat și conectat la ventilator după ce a fost înjunghiat pe scenă, la New York

Scriitorul britanic de origine indiană Salman Rushdie, care ani de zile a fost amenințat cu …