Wednesday , April 17 2024

Români arestaţi la Roma pentru că furau monede din Fântana Trevi

Trei români au fost arestaţi la Roma după ce au fost surprinşi furând monede din Fântana Trevi, cea mai mare din capitala Italiei, unul dintre imigranţi fiind vizat de o interdicţie de intrare pe teritoriul Italiei, informează pagina online a agenţiei APcom.

Românii îşi făcuseră dispozitive speciale cu magneţi şi reuşeau să scoată monedele rămase pe fundul celebrei fântâni din capitala Italiei. Ei se amestecau printre numeroşii turişti care vin zilnic la fântana Trevi. La momentul potrivit, mai ales când era foarte aglomerat, introduceau magneţii în apă şi scoteau monedele pe care le ascundeau rapid.

Cei trei, cu vârste între 21 şi 52 de ani, au fost urmăriţi şi surprinşi în flagrant de poliţişti în timp ce scoteau monedele. Au fost arestaţi sub acuzaţia de furt, iar autorităţile romane au descoperit că unul dintre români avea interdicţie de intrare în Italia până în 2015, urmând să fie expulzat.

Zilele trecute, un român beat, om al străzii la Roma, a fost amendat cu 160 de euro după ce a plonjat de mai multe ori în Fântâna Trevi.

Fântâna barocă, veche de 278 de ani, este opera lui Nicola Salvi. Lucrările au început în 1732, după ce Papa Clement al XII-lea i-a comandat arhitectului să facă un monument pe locul prin care trecea un vechi apeduct roman care aducea apă curată în oraş. Există obiceiul ca turiştii să arunce câte o monedă în fântână, pentru a se asigura că se vor întoarce la Roma. Monedele se aruncă, de obicei, cu mâna dreaptă, pe spate, peste umărul stâng. Rezultatul este că în fiecare zi în fântână se adună cam 3.000 de euro, bani care se strâng în fiecare seară şi a căror destinaţie este subvenţionarea unui supermarket pentru săracii oraşului.

Vezi si

Telegram va ajunge într-un an la 1miliard de utilizatori pe lună

Aplicaţia de mesagerie Telegram va ajunge într-un an la un miliard de utilizatori activi pe …