Thursday , April 18 2024

Românca agresată la metroul din Roma a intrat în comă ireversibilă

Românca agresată de un tânăr italian este în comă ireversibilă, având “edem cerebral grav”, anunţă medicii Spitalului Casilino din Roma, într-un buletin oficial difuzat vineri, informează ziarul Corriere della Sera.

Vineri dimineaţă, medicii au anunţat că românca a intrat din nou în comă. “Analizele cu rezonanţă magnetică efectuate au evidenţiat o creştere a edemului cerebral şi o leziune profundă a trunchiului cerebral, afecţiuni care au evoluat în mod dramatic faţă de controalele precedente”, precizează buletinul medical difuzat vineri.

Şansele ca tânăra asistentă medicală să îşi revină sunt foarte reduse, iar medicii sunt rezervaţi în legătură cu şansele ei de supravieţuire.

Potrivit medicilor, Maricica Hăhăianu, în vârstă de 32 de ani, este în stare critică, deşi starea ei păruse să se îmbunătăţească în urmă cu două zile. Românca a intrat din nou în comă şi este la secţia de terapie intensivă a Spitalului Casilino din Roma. Conform presei italiene, care citează surse medicale, românca ar putea fi în comă ireversibilă.

Maricica Hăhăianu, în vârstă de 32 de ani, a fost bătută de un italian de 20 de ani în staţia de metrou Anagnina (Roma), după o discuţie mai aprinsă care avusese loc între cei doi.

La un moment dat, discuţia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Miercuri, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă.

Familia tânărului agresor, Alessio Burtone, a trimis o scrisoare rudelor româncei, în care a prezentat scuze.

Potrivit procurorilor, Alessio Burtone a mai fost implicat într-un incident similar, în urmă cu câteva luni, agresându-l pe un adolescent pe o stradă din Roma.

Burtone susţine că a acţionat în legitimă apărare, afirmând că s-a temut de româncă pentru că aceasta îl ameninţase. Justiţia italiană a decis ca agresorul să fie plasat în stare de arest la domiciliu.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a denunţat indiferenţa trecătorilor care au asistat fără să intervină la agresarea româncei.

“Este inacceptabil ca într-un oraş cum este Roma să se întâmple astfel de agresiuni şi să nu existe o reacţie a tuturor celor care văd aşa ceva”, a declarat Gianni Alemanno după ce a văzut imagini ale agresiunii din staţia de metrou. “După vederea imaginilor, cred că poate exista o reclamaţie pentru refuz de acordare a îngrijirilor medicale de către martori”, a declarat primarul Romei.

Vezi si

VIDEO, FOTO. Fotografia emoționantă cu o femeie din Gaza care își ține în brațe nepoțica ucisă a câștigat trofeul World Press Photo

Fotografia emoţionantă a unei femei palestiniene îndoliate, care o ţine în braţe pe nepoţica ei, …