Thursday , April 8 2021

Relaxare treptată a restricţiilor in Marea Britanie începând cu 1 iunie

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că începând de săptămâna viitoare va începe relaxarea treptată a restricţiilor impuse odată cu râspândirea epidemiei de coronavirus, relatează Reuters, citat de Mediafax.

În Anglia, până la şase persoane se vor putea întâlni în spaţii deschise, în timp ce şcolile se vor redeschide treptat începând de luni, a declarat Johnson în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aceste schimbări înseamnă că prietenii şi familia pot începe să se întâlnească cu cei dragi, văzându-şi, probabil, ambii părinţi deodată sau bunicii simultan”, a spus el, adăugând că magazinele exterioare şi sălile de expoziţie pentru maşini se vor putea deschide începând de luni.

`Vă veţi putea întâlnii cu familia într-o grădină, puteţi putea face chiar şi un grătar, cu condiţia să o faceţi într-un mod în care să păstraţi distanţa socială, cu condiţia ca fiecare să se spele pe mâini şi toată lumea să apeleze la bunul simţ”.

Johnson a subliniat că schimbările reprezintă „mici paşi provizorii înainte”, iar experţii în sănătate au avertizat că situaţia a rămas într-un echilibru precar, odată cu scăderea cazurilor noi, dar nu foarte repede.

În ceea ce priveşte situaţia din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, guvernele locale sunt responsabile pentru propria politică de sănătate publică.

Vezi si

Situaţie critică la Kiev şi record de decese în Ucraina

Ucraina a înregistrat miercuri un nou record de spitalizări şi decese zilnice cauzate de COVID-19, …