Thursday , July 7 2022

Regina Marii Britanii are probleme mai serioase de sănătate si ramane internata

Regina Elizabeth II, în vârstă de 86 de ani, îşi continua luni convalescenţa într-un spital londonez, unde a fost internată “ca măsură de precauţie”, duminică, pentru o gastroeneterită, şi unde va rămâne “aproximativ două zile”, a anunţat Palatul Buckingham, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al Palatului nu a făcut nicio precizare suplimentară asupra tratamentului, mulţumindu-se să repete că regina “are moralul bun”, şi că în afară de această gastroeneterită, este în “stare bună”, cum subliniase deja un comunicat oficial, difuzat duminică.

Cunoscută pentru sănătatea sa de fier, regina, care suferă de vineri de această gastroenterită, a fost internată duminică dimineaţa la spitalul King Edward VII, prima sa spitalizare după zece ani.

Ea a sosit acolo cu maşina personală, nu cu ambulanţa, a subliniat Palatul Buckingham, dorind să limiteze îngrijorările legate de starea de sănătate a reginei.

Persoanele suferind de gastroenterită manifestă vărsături, diaree, şi au tendinţa (îndeosebi persoanele cu o vârstă înaintată) să se deshidrateze, iar medicamentele sunt de obicei administrate intravenos, au explicat experţii, pentru presa britanică.

Această situaţie a determinat-o pe regină să amâne sau să anuleze toate angajamantele oficiale de săptămâna aceasta, inclusiv călătoria la Roma de miercuri şi joi, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, la invitaţia preşedintelui italian Giorgio Napolitano.

Vezi si

Boris Johnson demisionează din funcţia de prim-ministru, dar vrea să conducă Guvernul interimar

Boris Johnson a anunţat, joi, că a decis să demisioneze din funcţia de prim-ministru şi …