Sunday , January 29 2023

Războiul din Ucraina se va desfășura „la un ritm redus” timp de câteva luni – servicii secrete americane

Directorul National Intelligence, Avril Haines, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să încerce să se reaprovizioneze și să se realimenteze, astfel că luptele zilnice vor încetini în următoarea perioadă, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Experții americani în domeniul informațiilor susțin că în următoarele luni va exista un ritm redus al luptelor din Ucraina.

Avril Haines, director al National Intelligence, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să încerce să se reaprovizioneze și să se realimenteze pentru a se pregăti pentru o contraofensivă după iarnă, astfel că luptele zilnice vor încetini.

Ea a spus, totuși, că nu există dovezi ale unei voințe ucrainene reduse de a rezista, în ciuda atacurilor asupra rețelei electrice și a altor infrastructuri critice pentru iarnă.

Ea a declarat în cadrul Forumului național anual de apărare Reagan din California: „Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului … și ne așteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare”. Ea a spus că există totuși o întrebare cu privire la modul în care va arăta o nouă contraofensivă post-iarnă pentru ruși. „De fapt, avem destul de mult scepticism cu privire la faptul că rușii vor fi sau nu vor fi de fapt pregătiți să facă acest lucru.  „Mă gândesc mai optimist pentru ucraineni în acest interval de timp”.

Avril Haines consideră că economia Kievului a avut de suferit foarte mult, descriind-o ca fiind „devastatoare”, dar a adăugat că ea crede că președintele rus Vladimir Putin a fost surprins că forțele sale nu au realizat mai mult din punct de vedere militar.

„Cred că el devine mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata în Rusia. Dar încă nu ne este clar pentru noi că el are o imagine completă în acest stadiu despre cât de provocate sunt… vedem lipsuri de muniție, pentru moral, probleme de aprovizionare, logistică, o serie întreagă de preocupări cu care se confruntă”, a declarat Haines, care a mai adăugat că Rusia pare să își epuizeze stocurile militare „destul de repede”. (Mediafax)

Vezi si

Ursula von der Leyen: Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de „dacă” sau „dar”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare, …