Tuesday , April 23 2024

VIDEO. Putin, vizită surpriză în Mariupol

Președintele Vladimir Putin a făcut o vizită la Mariupol, a relatat duminică presa rusă de stat, în ceea ce ar fi prima deplasare a liderului de la Kremlin în teritoriile ocupate de Rusia din regiunea Donbas din Ucraina de la începutul războiului, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Putin a zburat cu elicopterul la Mariupol, au relatat agențiile ruse citând Kremlinul. Președintele Rusiei a mers prin mai multe cartiere ale orașului, făcând opriri și vorbind cu locuitorii. Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut un tur al oraşului, el însuşi la volanul unei maşini.

„Șeful statului a examinat, de asemenea, linia de coastă din Mariupol, în zona clubului de iahturi, clădirea teatrului, locuri memorabile ale orașului”, a precizat agenția Interfax, citând serviciul de presă al Kremlinului. Presa rusă a relatat că Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu mai mulți comandanți militari.

Vizita a avut loc după ce Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea într-o vizită neanunțată pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de către Rusia de la Ucraina și la doar două zile după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele liderului rus.

Mariupol, care a căzut în mâinile Rusiei în luna mai după una dintre cele mai lungi și sângeroase bătălii din război, a fost prima victorie majoră a Rusiei după ce nu a reușit să cucerească Kievul și s-a concentrat asupra sud-estului Ucrainei.

Organizația pentru Securitate și Cooperare și Europa (OSCE) a spus că bombardarea de către Rusia a unei maternități din Mariupol a fost o crimă de război. (Mediafax)

Vezi si

Zelenski: Ucraina şi Statele Unite “au început să lucreze” la un acord bilateral de securitate

Ucraina şi Statele Unite “au început să lucreze” la un acord bilateral de securitate, a …