Friday , April 19 2024

Putin promite sprijin financiar nelimitat armatei ruse, noi rachete hipersonice Zircon și racheta intercontinentală Sarmat

Putin promis armatei sale sprijin financiar nelimitat și îmbunătățirea pregătirii de luptă nucleară. El a făcut miercuri delarațiile la o întâlnire cu ofițeri militari de rang înalt.

„Vom continua să menținem și să îmbunătățim pregătirea de luptă a triadei noastre nucleare”, a adăugat el, conform HotNews, care citează AFP. Triada nucleară reprezită capacitatea de a lansa rachete nucleare cu lansatoare terestre, de pe submarine și cu bombardiere strategice.

Flota rusă va fi dotată de la începutul lunii ianuarie cu noi rachete de croazieră hipersonice Zircon, a anunțat Putin, făcând referire la o armă din noua familie de armament dezvoltată de Moscova în ultimii ani. „La începutul lunii ianuarie, fregata Amiral Gorshkov va intra în serviciu cu noile rachete Zircon, care nu au echivalent în lume”, a declarat Putin.

Președintele rus a promis că va oferi forțelor sale armate tot ceea ce este necesar pentru a susține campania militară în Ucraina, unde războiul se apropie de sfârșitul celei de-a zecea luni, notează Reuters. Putin a declarat, conform sursei citate, că nu există limite financiare în ceea ce privește ceea ce guvernul va oferi în materie de echipamente și materiale.
Salutându-i pe soldații săi și pe șefii apărării ca fiind niște „eroi”, la fel ca în războaiele din trecut ale Rusiei el a spus că țara sa trebuie să ia notă în mod special de importanța dronelor în acest conflict.

Racheta balistică intercontinentală Sarmat a Rusiei – supranumită “Satan II” și capabilă să execute lovituri nucleare împotriva Statelor Unite – va fi gata de desfășurare în viitorul apropiat, a adăugat el.

Președintele rus a continuat pretinzând că „am încercat timp de ani de zile să stabilim relații frățești, dar nimic nu a funcționat. Nu am fost eficienți în stabilirea unor relații bune cu Ucraina”. „Ceea ce se întâmplă acum este tragedia noastră comună. Nu este rezultatul politicii noastre, ci al politicii unor țări terțe”, a afirmat el. „Îi consider în continuare pe ucraineni ca fiind un popor-frate”, a susținut Putin.

 

Vezi si

Zborurile în Europa devin tot mai turbulente și imprevizibile. Creștere semnificativă a întârzierilor cauzate de vremea rea

Zborurile în Europa devin tot mai turbulente și imprevizibile din cauza schimbărilor climatice. Piloții se …