Monday , December 4 2023

Putin face apel la armata Ucrainei să dea jos puterea de la Kiev: „O clică de drogați și neonaziști”

Președintele rus Vladimir Putin a făcut apel, vineri, la armata ucraineană să „preia puterea” de la Kiev și să-i dea jos pe președintele Volodimir Zelenski și anturajul acestuia de la putere, informează AFP. Declarația a fost făcută în timpul Consiliului de Securitate rus de vineri.

Liderul de la Kremlin a calificat puterea actuală din Ucraina drept o „clică de drogați și de neonaziști”. Totodată, el spune că se luptă cu „teroriști” și „neonaziști” în Ucraina.

„Luați puterea în mâinile voastre. Mi se pare că va fi mult mai ușor de negociat între mine și voi”, a transmis Putin militarilor ucraineni, într-o intervenție transmisă la televiziunea rusă. El spune că nu va lupta cu unitățile armatei, ci cu formațiuni naționaliste care se comportă „ca teroriștii”, folosind civilii „drept scuturi umane”.

„Aceștia se comportă ca niște teroriști în întreaga lume, apărându-se în spatele oamenilor pentru a acuza Rusia că provoacă victime în rândul populației pașnice. (…) Se știe cu siguranță că toate acestea se întâmplă la recomandările consultanților străini, consilierilor americani înainte de toate”.

„Mă adresez încă o dată militarilor forțelor armate ucrainene: nu permiteți neonaziștilor să vă folosească copiii, soțiile și bătrânii ca scut uman. Luați puterea în propriile mâini. Se pare că vouă și nouă ne va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere decât cu acea bandă de drogați și neonaziști de la Kiev.”, a spus Putin.

Vezi si

Ucraina spune că centrala Zaporojie a fost în pericol de “accident nuclear” sâmbătă noaptea. AIEA confirmă

Ucraina a declarat că două linii electrice care conectează reţeaua sa de electricitate la centrala …