Tuesday , November 29 2022

Putin decretează legea marțială în teritoriile ucrainene anexate ilegal – Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri legea marțială în regiunile ucrainene anexate ilegal prin așa-zisele referendumuri desfășurate în septembrie. Introducerea legii marțiale în Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie oferă Kremlinului un control mai strict asupra acestor regiuni.

Putin a semnat un decret care introduce legea marțială regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie.

„Am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse (regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie). Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației și Duma de Stat”, a declarat Putin, citat de CNN.

Declararea legii marțiale oferă Kremlinului un control mai strict asupra acestor zone.

Conform prevederilor în vigoare, legea marțială în Rusia este introdusă prin decret prezidențial, care ar trebui să fie imediat transmis de radio și televiziune și publicat oficial.

În plus, președintele trebuie să raporteze imediat legea marțială Consiliului Federației și Dumei de Stat.

Consiliul Federației în termen de 48 de ore decide dacă aprobă un decret prezidențial – iar dacă decretul nu este aprobat, își pierde vigoare. Baza pentru introducerea legii marțiale este considerată agresiune împotriva Rusiei sau amenințarea sa imediată.

Vezi si

VIDEO. Violențe la Bruxelles după victoria Marocului asupra Belgiei la Mondiale

Fanii marocani au făcut haos pe străzile din Bruxelles după victoria echipei lor contra Belgiei …