Saturday , December 3 2022

Putin a impus prin decret restricții de circulație în opt regiuni din Rusia vecine cu Ucraina, inclusiv Crimeea și Sevastopol. Puteri sporite pentru șefii tuturor regiunilor

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri, în timpul unui discurs în fața Consiliului de Securitate al Rusiei, că a semnat un decret care restricționează circulația în și din opt regiuni învecinate cu Ucraina. Măsurile se aplică în regiunile sudice Krasnodar, Belgorod, Briansk, Voronej, Kursk și Rostov, care se află în apropierea Ucrainei, precum și în teritoriile Crimeea și Sevastopol, pe care Rusia le-a confiscat de la Ucraina în 2014. Anunțul a fost făcut odată cu cel care introduce legea marțială în teritoriile ucrainene anexate ilegal.

Acest al doilea decret a fost, și el, publicat pe site-ul Kremlinului.

Documentul prevede “introducerea și menținerea unui regim special de intrare și ieșire (…) precum și restrângerea libertății de circulație” în teritoriile menționate, anunță Antena 3.

„Lucrăm la rezolvarea unor sarcini de anvergură foarte dificile pentru a asigura securitatea și viitorul sigur al Rusiei, pentru a ne proteja poporul. Cei care se află pe linia frontului sau care se antrenează în poligoanele de tragere și în centrele de pregătire ar trebui să simtă sprijinul nostru și să știe că au în spate țara noastră măreață și poporul nostru unit”, a afirmat Putin.

El a anunțat, de asemenea, conform G4Media, care citează „The Guardian”, puteri suplimentare de urgență pentru șefii tuturor regiunilor din Rusia, dar nu a oferit detalii.

„În situația actuală, consider că este necesar să acord puteri suplimentare șefilor tuturor regiunilor din Rusia”, a mai adăugat liderul rus.

 

Vezi si

SUA a  prezentat noul bombardier “invizibil” B-21 Raider. Costă 750 de milioane de dolari

Northrop Grumman Corp a prezentat noul bombardier “invizibil” B-21 Raider, primul dintr-o nouă flotă de …