Wednesday , December 7 2022

Putin a convocat pentru luni Consiliul de Securitate, după explozia de pe Podul Kerci din Crimeea

Preşedintele rus Vladimir Putin va convoca luni, 10 octombrie, Consiliul de Securitate, la două zile după explozia de la podul Kerch. Întâlnirea preşedintelui cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate  a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

„Mâine, președintele are programată o întâlnire cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate”, a spus Peskov. Purtătorul de cuvânt al lui Putin nu a oferit alte detalii cu privire la această reuniune.

Deşi preşedintele rus ţine săptămânal astfel de întâlniri, în consiliu fiind miniștri, șefi ai serviciilor speciale și ai armatei, aceasta va avea loc la două zile după explozia care a deteriorat podul din Crimeea, o infrastructură cheie de aprovizionare pentru armata rusă din sudul Ucrainei.

Sâmbătă, 8 octombrie, un camion a explodat, pe podul Kerci.Președintele a dat instrucțiuni pentru crearea unei comisii guvernamentale care să restabilească podul și să investigheze incidentul, precum și să consolideze măsurile de protecție a transportului care traversează strâmtoarea Kerci.Cel puțin trei persoane au murit în explozie. Se pare că șoferul camionului capcană a fost identificat, iar autoritățile au percheziționat locuința acestuia..

 

Vezi si

Ungaria a blocat, prin veto, ajutorul UE de 18 miliarde de euro acordat Ucrainei 

Ungaria s-a opus, marţi, prin veto, pachetului în valoare de 18 miliarde de euro sub …