Thursday , September 23 2021

Profesorii din Italia, obligați să prezinte certificatul de vaccinare când intră în școală

Aproape patru milioane de copii din zece regiuni ale Italiei se întorc la școală luni, 13 septembrie. Școala începe în condiții speciale, mai exact, părinții și profesorii vor avea nevoie de certificat verde de vaccinare.

Italia nu renunță la regulile de prevenție de anul trecut: ore decalate de începere a cursurilor, distanțare, mască de protecție obligatorie pentru copiii care au peste 6 ani și capacitate redusă în autobuzele școlare, potrivit wantedinrome.com.

Principala diferență este că angajații unităților de învățământ și părinții care intră în școli trebuie să aibă certificatul verde digital, care să ateste că au fost vaccinați, că au fost testați negativ sau că au trecut prin boală.

Certificatul nu este obligatoriu și în cazul elevilor, dar este necesar pentru studenți și pentru personalul universităților.

Antonello Gianelli, președintele Asociației Naționale a Directorilor de Școli, a criticat această decizie, susținând că verificarea certificatelor ar putea genera cozi și aglomerații.

Vezi si

Gigantul chinez Evergrande, în pragul falimentului. China riscă să experimenteze propriul ei „Lehman Brothers”

Bursele asiatice sunt în scădere pe fondul îngrijorărilor crescute legate de intrarea în incapacitate de …