Tuesday , March 5 2024

Pro-rușii anunță triumfalist că peste 98 la sută din locuitorii regiunilor ucrainene ocupate au votat anexarea la Rusia

Autorităţile separatiste pro-ruse din regiunea Doneţk au anunţat marţi seara victoria votului favorabil în cadrul unui referendum privind anexarea la Rusia, vot denunţat ca ilegitim de Kiev şi de ţările occidentale, transmite AFP. Referendumurile organizate de ruși pentru anexarea a patru regiuni ucrainene la Rusia s-au încheiat, după cinci zile.

Comisia electorală centrală a Republicii Populare Doneţk (DNR) a anunţat că 99,23% dintre alegători susţin anexarea la Rusia a acestei regiuni după numărarea a 100% din buletinele de vot, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Astfel, toate cele patru regiuni ucrainene – Zaporojie, Herson, Lugansk şi Doneţk – care au organizat aceste referendumuri la şapte luni după începutul invaziei ruse în Ucraina, s-au declarat în favoarea anexării la Rusia.

“Toţi ne-am dorit (asta) de foarte mult timp”, a asigurat liderul DNR, Denis Puşilin, citat de RIA Novosti.”Ne reunim cu marea noastră patrie, cu marea Rusie”, a adăugat el, salutând rezultatul “colosal” al referendumului.

În regiunile separatiste se numără buletinele de vot, deși rezultatele sunt deja cunoscute. Potrivit rușilor, peste 98 la sută din locuitorii regiunilor ucrainene ocupate, Herson, Zaporojie, Luhansk și Donetsk, au votat pentru alipirea la Rusia.

Rezultatele finale vor fi anunțate spre sfârșitul acestei săptămâni.

Ucraina, Statele Unite, Uniunea Europeană și alte țări nu recunosc exercițiul de propagandă al Rusiei.

stiri.tvr.ro

 

Vezi si

Rusia a înregistrat în februarie cea mai mare rată a pierderilor în rândul trupelor sale de la începutul războiului

Mai mulți soldați ruși au fost uciși și răniți zilnic în Ucraina în luna februarie …