Monday , February 6 2023

Printul William instituie Premiul Earthshot pentru mediu, asemanator Nobelului, in valoare de 1 milion de lire sterline

Prințul William al Marii Britanii alocă 55 de milioane de euro pentru un nou premiu pentru mediu, asemănător premiilor Nobel. Într-un interviu acordat CNN, prințul a spus că acesta va fi „cel mai prestigios premiu global pentru mediu” de până acum și că scopul său este de a muta dezbaterea privind mediul înconjurător de la pesimism și negativitate la optimism și speranță.

„Există oameni minunați care fac lucruri incredibile în întreaga lume, în cadrul comunităților mici de pretutindeni. Dacă una dintre ele ar putea avea o idee uimitoare, o putem extinde, o putem folosi pentru a aborda unele probleme globale”, a spus el.

Începând din 2021, Premiul Earthshot va fi acordat anual pentru cinci persoane, organizații sau grupuri care găsesc soluții la cele cinci obiective „Earthshot”: protejarea și refacerea naturii, curățarea aerului, revigorarea oceanelor, construirea unei lumi fără deșeuri sau reducerii încălzirii globale.

Speranța lui este să existe cel puțin 50 de soluții la problemele din fiecare dintre aceste cinci domenii până în 2030.

Palatul Kensington își propune să facă din unul dintre cele mai prestigioase premii globale de mediu din istorie. Fiecare câștigător va primi 1 milion de lire sterline (1,1 milioane de euro) – mai mult decât primește un câștigător al premiului Nobel.

„Vrem să schimbăm discursul și să arătăm că putem oferi soluții și că, peste 10 ani, putem face planeta mai durabilă, mai prosperă și mai bună pentru toată lumea”, a spus prințul William.

„Bunicul meu a început să facă lucruri pentru mediu cu mult timp în urmă, în special prin WWF. Tatăl meu a vorbit despre schimbările climatice în urmă cu mult timp. Acum este momentul să acționăm”, a mai spus el.

digi24.ro

Vezi si

Cutremurul de luni din Turcia ar putea avea mii de replici, unele aproape la fel de mari

Un seismolog avertizează că seismul de luni din Turcia ar putea avea mii de replici, …