Saturday , April 13 2024

Primarul Vienei, mesaj de susținere pentru români: ”Nu este posibil ca într-o Europă unită să îndepărtezi alte țări pentru motive politice interne”

Michael Ludwig, primarul social-democrat al Vienei, a criticat vineri, 16 decembrie, decizia guvernului austriac de a bloca aderarea României la Schengen, într-o scrisoare adresată în principal celor 45.000 de români și 20.000 de bulgari care trăiesc și muncesc în capitala Austriei.

”Viena este un oraș cosmopolit, care se bazează pe deschidere, coeziune socială, iar locuitorii ei pun întotdeauna unitatea înainte de diviziune. În lumina ultimelor evoluții, este important pentru mine să iau o poziție ca primar”, a transmis Ludwig pe Twitter.

Într-o scrisoare publică adresată celor 45.000 de cetățeni cu origini românești și 20.000 cu origini bulgare care trăiesc în Viena, primarul capitalei Austriei a subliniat că apreciază realizările acestora. ”Ei joacă un rol important în economia, cultura și societatea noastră. Apreciez realizările românilor și bulgarilor, care au rol important în economia și cultura Austriei”, a transmis Michael Ludwig.

”Ca metropolă, Viena reprezintă solidaritatea socială și vienezii pun pe primul loc colaborarea, nu separarea. Voi continua să lucrez pentru a mă asigura că acest zid va cădea, iar Bulgaria și România vor deveni parte a zonei Schengen în viitor. Întrucât nu este posibil ca într-o Europă unită să îndepărtezi alte țări pentru motive politice interne”, a mai transmis Michael Ludwig.

Vezi si

Biden spune că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând și avertizează: „Nu o faceți! ”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul …