Saturday , December 3 2022

Primarul Klitschko: 450.000 de locuințe din Kiev nu au electricitate 

450.000 de gospodării din Kiev sunt fără electricitate vineri, în urma atacurilor rusești asupra infrastructurii civile care au provocat pene de curent în întreaga Ucraină, potrivit primarului capitalei, Vitali Klitschko, relatează CNN.

„450.000 de consumatori, adică gospodării din Kiev, nu au curent electric în această dimineață. Este de o dată și jumătate mai mult decât în ultimele zile”, a declarat Klitschko pe Telegram, adăugând: „Întreruperile de stabilizare sunt aplicate din cauza supraîncărcării unității centrale a sistemului energetic al țării. Îi îndemn pe toți locuitorii orașului să economisească energia electrică cât mai mult posibil, deoarece situația rămâne dificilă”.

Ucraina se confruntă cu un asalt rusesc de amploare asupra infrastructurii critice și a surselor de energie de la începutul lunii octombrie.

Numai în această săptămână, atacurile asupra infrastructurii din regiunile Kiev, Cherkasy, Kirovohrad, Harkov și Zaporojie au lăsat milioane de oameni fără electricitate și apă în mod intermitent. Aproximativ 4,5 milioane de consumatori ucraineni se confruntau cu întreruperi de energie electrică joi seara, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

Vezi si

SUA a  prezentat noul bombardier “invizibil” B-21 Raider. Costă 750 de milioane de dolari

Northrop Grumman Corp a prezentat noul bombardier “invizibil” B-21 Raider, primul dintr-o nouă flotă de …