Primarul Chisinaului ii indeamna pe romanii din Republica Moldova sa nu participe la vot

reportersite
29 iulie 2012, 12:46

Primarul general al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat ca, din punctul sau de vedere, nu exista motive plauzibile pentru suspendarea presedintelui Romaniei, context in care edilul a facut un apel catre toti cetatenii romani din Republica Moldova sa nu mearga duminica la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu.

„Consider ca nu sunt motive plauzibile pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Faptul ca Romania trece printr-o criza, ca si Republica Moldova si intreaga Europa, nu inseamna incalcarea Constitutiei si nu este un motiv de suspendare a sefului statului. Toate celelalte lucruri trebuiau reglate intr-un cadrul legal si constitutional, prevazut de actele normative ale Romaniei. De aceea indemnul de a nu merge maine la referendum este unul argumentat”, a declarat Daniel Chirtoaca.

Primarul Chisinaului a criticat lipsa de reactie a autoritatilor moldovene fata de evenimentele din Romania. Potrivit primarului Chirtoaca, „atunci cand noi vorbim despre democratie, despre perspectivele RM, de multe ori facem referinta la aceea ce spun autoritatile americane si europene. In ceea ce priveste situatia din Romania, partenerii nostri de dezvoltare din UE si SUA s-au expus foarte clar, iar aici in regiune – toti au luat apa in gura, asta nu este un lucru normal. Inseamna ca aplicam duble standarde: cand ne convine facem referinta la UE, cand nu ne convine – nu”.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Cristian 30/07/2012 la ora 13:37 -

    E culmea ,acum si javrele astea rusesti ne conduc ei sa-si vada de treaba lor acolo cu rusii lor.