Friday , March 1 2024

Prima reacție a jurnalistei care a afișat un banner anti-război la televiziunea rusă de stat. Marina ar fi în arest la domiciliu

Jurnalista Marina Ovsiannikova, arestată după ce a protestat luni seara față de războiul din Ucraina live la jurnalul de știri al televiziunii publice din Rusia, afișând un banner împotriva războiului, a anunțat că se află în arest la domiciliu, prin mai multe postări pe Twitter, preluate de portalul polonez Onet, care precizează că aceste mesaje nu au putut fi verificate.

Conform Libertatea, inițial, jurnalista fusese arestată și dusă la o secție de poliție din Moscova.
Ea a mai precizat că riscă o pedeapsă între 5 și 10 ani de închisoare.

„După o noapte grea, am fost eliberată și plasată în arest la domiciliu. Nu știu ce se va întâmpla cu mine în viitorul apropiat. Avocatul meu mi-a spus că mă confrunt cu o pedeapsă de la cinci la zece ani (de închisoare, n.r.), potrivit Codului Penal. Nu regret gestul. Aș avea nevoie, totuși, de sprijinul vostru”, a transmis Marina Ovsiannikova, pe Twitter.

Ulterior, jurnalista a revenit cu un mesaj: „Nu regret ceea ce am făcut. Indiferent de consecințe, pentru mine este ca o medalie de onoare”.

Jurnalista a dat buzna luni seara în cel mai urmărit buletin de știri din Rusia cu o pancartă care critică ofensiva militară rusă din Ucraina.

În cadru apare în spatele prezentatoarei o femeie care ține în mână un carton cu un text împotriva războiului din Ucraina: „Opriți războiul! Nu credeți propaganda! Aici vă mint!”.

Vezi si

Parlamentul European cere UE să sprijine Ucraina cu tot ce are nevoie pentru a câștiga războiul contra Rusiei

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară, a votat joi o rezoluție în care solicită Uniunii …