Wednesday , February 1 2023

Prima imagine cu teroristul din Viena. A postat imagini când jura credință ISIS

Bărbatul doborât de poliție în Viena luni seară după ce a ucis mai mulți civili a postat în trecut pe contul său de Instagram imagini din momentul în care a depus un jurământ de credință față de ISIS, transmite publicația germană Bild, citată de wien24.

Mai mult, chiar în ziua atacului el ar fi trimis clipuri video cu atacul de la redacția Charlie Hebdo către doi prieteni de pe Instagram, potrivit sursei citate.

În trecut, el a mai postat fotografii în care apare cu mai multe arme automate, exact modelul folosit în atacul terorist comis luni seară în centrul Vienei.

Teroristul are 20 de ani și fusese condamnat în aprilie 2019 la 22 de luni de închisoare pentru că a vrut să plece în Siria alături de ISIS, dar a fost eliberat condiționat în decembrie anul trecut, anunță Ministerul de Interne, citat de Kurier. El a fost eliberat condiționat pentru că avea vârsta sub 20 de ani și a beneficiat de condiții legale favorabile. El e născut în Austria din părinți albanezi veniți din Macedonia de Nord.

Viena a trăit o noapte de coşmar, în care un atac terorist a avut loc în şase locuri.

Cinci persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite de către atacatori.

Un atacator a fost ucis de poliţie. Potrivit Guvernului austriac, acest atactor ucis este un simpatizant al Statului Islamic.

”Este o persoană radicalizată care se simţea apropiată de SI”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul austriac de Interne Karl Nehammer.

stirileprotv.ro

foto: Bild

Vezi si

Atenționare de călătorie în Marea Britanie. Grevă a polițiștilor de frontieră pe 1 și 2 februarie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească …