Preşedintele Medvedev spune ca atentatul din Domodedovo urmărea să-i împiedice plecarea la Davos

reportersite
27 ianuarie 2011, 20:22

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că atentatul soldat cu 35 de morţi, luni, la Moscova, era destinat să-i împiedice venirea la Davos pentru a participa la Forumul economic mondial (WEF), informează AFP.

„Ei se aşteptau ca actul lor să pună Rusia în genunchi. Se aşteptau ca actul lor să ne plaseze în defensivă. Se aşteptau şi sperau ca preşedintele Rusiei să nu vină aici”, a afirmat Medvedev, care atribuie acestui calcul alegerea momentului pentru atentat. „Dar şi-au făcut un calcul prost”, a adăugat el.

„Rusia este conştientă de responsabilităţile sale faţă de cetăţenii săi şi faţă de comunitatea internaţională şi acesta este motivul pentru care vă vorbesc astăzi din această incintă”, a mai explicat Medvedev.

El a avertizat că, „din nefericire, nicio ţară nu este imunizată împotriva terorismului”, recunoscând că „nu există nicio reţetă universală pentru a combate acest demon”. Succesul împotriva acestui flagel depinde „de solidaritatea internaţională şi de acţiuni concertate”, a subliniat şeful statului rus. (Agerpres)