Președintele ales al SUA Joe Biden a suferit o fractură la picior jucîndu-se cu câinele său

reportersite
30 noiembrie 2020, 9:12

Președintele ales al Statelor Unite Joe Biden a suferit o fractură la picior și va avea nevoie de o orteza timp de câteva săptămâni, a anunțat medicul său într-un comunicat. Biden a suferit accidentul jucându-se cu câinele său, Major, relatează CNN.

„Radiografia inițială nu a arătat nicio fractură evidentă, dar examenul clinic a impus imagini mai detaliate”, a declarat doctorul Kevin O’Connor. „Scanarea computerizată ulterioară a confirmat mici fracturi, cât un fir de păr. Va avea nevoie de o orteză timp de câteva săptămâni.”

Biroul lui Biden a anunțat mai devreme că președintele ales va fi examinat de un ortoped „din precauții suplimentare”, după ce și-a răsucit glezna jucându-se cu câinele.

Duminică seară, președintele Donald Trump a scris pe Twitter: „Fii bine în curând!”

Biden, care a sărbătorit 78 de ani pe 20 noiembrie, este cel mai în vârstă președinte din istoria SUA.

În timpul campaniei, stafful său a publicat un rezumat al istoricului medical care a arătat că fostul vicepreședinte este sănătos și apt pentru președinție.

Comunicatul a inclus rezultatele unui examen fizic efectuat de O’Connor, medicul lui Biden din 2009 și directorul de medicină executivă de la George Washington Medical Faculty Associates. O’Connor a scris că Biden este „un bărbat sănătos, viguros, în vârstă de 77 de ani, care este apt să îndeplinească cu succes atribuțiile Președinției”.